Het schrijven van technische inhoud is een uitdaging voor marketeers in de productie

U kunt het schrijven van technische inhoud niet vermijden als u een marketeer voor productie-inhoud bent. Laat me eerst het technische schrijven onderscheiden van het schrijven van technische inhoud. Ze kunnen door elkaar worden gebruikt, maar ze zijn niet hetzelfde.

Een technisch schrijver is goed in het maken van documenten zoals gebruikershandleidingen, productbeschrijvingen en specificaties, veiligheidsprocedures, montage-instructies en tal van andere technische documenten.

Aan de andere kant creëert een schrijver van technische inhoud inhoud voor productiemarketing, zoals blogposts, webpagina’s, casestudy’s en whitepapers, om er maar een paar te noemen. Deze worden gebruikt voor het bereiken van marketingdoelen, zoals meer verkeer naar de site, het verbeteren van SEO, het genereren van Marketing Qualified Leads (MQL’s), branding, thought leadership en het winnen van vertrouwen.

Technische schrijvers en makers van technische inhoud spelen beide een essentiële rol voor fabrikanten. Ik zal me in dit bericht concentreren op het schrijven van technische inhoud voor industriële en productiemarketing.

Een productie-contentmarketeer is veel meer dan een copywriter. Hij/zij is in staat om een ​​contentmarketingstrategie te ontwikkelen, buyer persona’s te creëren, kent SEO, begrijpt hoe ingenieurs en industriële inkopers hun kooptraject doorlopen, is op de hoogte van e-mailmarketing, contentpromotie, sociale media en tracking & meting. Ik heb alleen de belangrijke verantwoordelijkheden op een rij gezet, maar er komt veel meer kijken bij contentmarketing.

Het is niet alleen het schrijven van technische inhoud dat een hindernis is

51% van de productie-contentmarketeers zei dat ze worden uitgedaagd met het creëren van waardevolle content in plaats van verkoopgerichte content en het overwinnen van de traditionele marketing- en sales-mindset. Dat is volgens de Productie contentmarketing – inzichten voor 2022 gepubliceerd door het Content Marketing Institute.

Zoals je aan die statistieken kunt zien, staat het probleem niet op zichzelf, maar treft het meer dan de helft van de productiemarketeers.

Wat het probleem erger maakt, is het feit dat: 59% van de productiebedrijven heeft een klein of eenpersoons contentmarketingteam dat de hele organisatie bedient. Ze hebben gewoon te veel te doen en te weinig tijd.

Het vinden van gekwalificeerde technische schrijfpartners is een andere uitdaging

Tijdgebrek is niet het enige probleem. Interne contentmarketeers hebben beperkt tot weinig toegang tot hun interne Subject Matter Experts (MKB’s). De maker van inhoud voor één persoon kent misschien marketing, maar hij/zij heeft misschien niet de technische kennis om inhoud te creëren die de doelgroep van ingenieurs en industriële professionals relevant en boeiend zal vinden. Meer informatie over hoe u met het MKB kunt samenwerken om boeiende inhoud te maken.

Als gevolg, 59% van de fabrikanten besteden uit ten minste één marketingactiviteit. Enquête van vorig jaar gevonden contentcreatie was met 80% de meest uitbestede activiteit.

Het is echter niet alleen een kwestie van freelance copywriters vinden bij een van de vele diensten die er zijn. De twee grootste uitdagingen waren het vinden van partners met voldoende technische kennis en het begrijpen van de mentaliteit van de doelgroep.

Besteedt het schrijven van technische inhoud uit

Onderzoeksresultaten zijn geweldig als ze uw persoonlijke ervaringen valideren. Meestal beginnen mijn gesprekken met productiemarketeers met zoiets als: “We hebben iemand nodig om goede technische inhoud te creëren die leads zal genereren.” Daarin ligt een ander probleem, een gebrek aan begrip van het verschil tussen content creatie en contentmarketing.

Alleen technische content schrijven is niet goed genoeg. U hebt iemand nodig die het volledige scala van industriële marketingstrategieën en -tactieken begrijpt en ervaring heeft uit de eerste hand. (Schaamteloze plug komt eraan) Daarom zou je mijn Manufacturing Content Marketing voor Industrial Lead Generation-service kunnen overwegen, waaronder het schrijven van technische inhoud.

creditSource link

Magyarhaz.be
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart