Hoe kom je in aanmerking voor een vacature medewerker technische dienst

Als medewerker technische dienst ben jij het aanspreekpunt voor het bedrijf voor alles technische aspecten. Dit brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Er zal in ieder geval geen enkele dag op je werk hetzelfde zijn, waardoor het een zeer afwisselende baan is. Maar hoe kom je in aanmerking voor een vacature medewerker technische dienst?

De technische dienst, wat doe je dan precies?

Als medewerker technische dienst ben je samen met je team verantwoordelijk voor alle technische aspecten in een bedrijf. Wat dit precies inhoudt kan verschillen per bedrijf. Wanneer je een medewerker technische dienst bent op een kantoor, dan ben je gedurende de dag voornamelijk bezig met het oplossen van computerstoringen en het uitvoeren van updates zodat alles naar behoren blijft werken.

Ben je werkzaam in een bedrijf dat voornamelijk machines heeft staan, dan zijn de machines de hoofdtaak van het team technische dienst. Naast het repareren en verhelpen van storingen aan de machines, ben je als medewerker technische dienst ook verantwoordelijk voor de installatie van nieuwe machines. Ook hebben de machines onderhoud nodig, zodat ze langer mee gaan. Ook dit kun jij met je team uitvoeren. Een zeer afwisselende baan dus!

Welke opleiding moet je hebben?

Er zijn meerdere opleidingen waarmee je in aanmerking komt voor een vacature medewerker technische dienst. Als eerste is het een vereiste dat je technisch inzicht hebt en een bijpassende opleiding hebt afgerond. Dit is natuurlijk ook weer afhankelijk van bij welk bedrijf je wilt gaan werken. Vaak word je bij de technische dienst aangenomen wanneer je een opleiding gevolgd hebt tot service en onderhoudsmonteur of iets vergelijkbaars.

Er zijn ook verschillende vaardigheden die belangrijk zijn wanneer je bij de technische dienst aan de slag wilt. Zo moet je naast technische kennis ook stressbestendig en oplossingsgericht kunnen werken. Ook is precies te werk gaan een vereisten. Je kunt namelijk in een stressvolle situatie terecht komen en daardoor net een klein foutje maken. Kleine foutjes bij het repareren van een machine kunnen grote gevolgen hebben en de machine nog verder kapot maken. Ook moet je flexibel zijn in je werkzaamheden. Zo kan het vaak voorkomen dat je bezig bent met het uitvoeren van onderhoud en je moet naar een spoedreparatie toe. In zo’n geval moet je snel kunnen schakelen en de reparatie alsnog secuur uitvoeren.

Aan de slag bij de technische dienst

Wanneer je je opleiding afgerond hebt en een bijpassende werkgever hebt gevonden, kun je aan de slag als medewerker technische dienst. Je bent er in ieder geval van verzekerd dat je je nooit hoeft te vervelen. Wanneer je geen spoedreparaties of geplande installaties hoeft te doen dan is er altijd genoeg onderhoud wat gepleegd moet worden.

Daarnaast werk je in deze functie ook nauw samen met je andere collega’s en leidinggevende van de afdelingen. Soms is een probleem moeilijk op te lossen en dan is het maar al te fijn dat je samen met je team tot een gepaste oplossing kunt komen. Zo ga jij elke dag gemotiveerd en met veel plezier naar je werk toe!

Magyarhaz.be
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart